Википедија:Претпоставете добронамерност: Разлика помеѓу преработките

+секција „Обвинување на другите за зли намери“
(+секција „Справување со зли намери“)
(+секција „Обвинување на другите за зли намери“)
 
[[ВП:АДМИН|Администраторите]] на Википедија и други искусни уредувачи вмешани во разрешувањето на споровите обично ќе бидат расположени за помош и се многу способни за препознавање на однесување кое ги крши принципите ако нивното внимание е посветено кон јасни и одредени докази.
 
===Обвинување на другите за зли намери===
Правењето обвинувања за зли намери може да биде инфламаторно; овие обвинувања можат да штетат во еден спор. Може да биде видено како [[Википедија:Без лични напади|личен напад]] ако мотивите за злонаменост ги обвините без јасен доказ дека другата страна навистина уредува злонамерно. Резултатот честопати е обвинувања и злонамерност од Ваша страна кои имаат тенденција да водат до лош затворен круг.
 
==Видете исто така==