Википедија:Ве молиме не напаѓајте ги новодојденците: Разлика помеѓу преработките

сменето резимето на статијата; +кратенка
(сменето резимето на статијата; +кратенка)
{{напатствие|ВП:НУБ|ВП:НОВОДОЈДЕНЦИ}}
{{nutshell|Не однесувајте се непријателски кон останатите уредувачи, особено кон новите уредувачи. Запомнете да [[Википедија:Претпоставете добронамерност|претпоставувате добронамероност]] и да одговорите на проблематичните уредување на јасен и учтив начин.}}
{{nutshell|Не ги напаѓај новодојденците. }}
 
[[Википедија]] се развива и проширува преку напорната работа на стандардните корисници, но исто така и преку поголем број на анонимни уредувања на новодојденци. Запомни, сите ние сме биле новодојденци на Википедија.