Разлика помеѓу преработките на „Меѓународна организација за цивилно воздухопловство“

нема опис на уредувањето
==Статут на ИЦАО==
[[Image:International Civil Aviation Organization logo180px-International_Civil_Aviation_Organization_logo.svg.png‎|right|thumb|лого на ИЦАО.<br>'''Горе:''' ИЦАО [[акроним]] на англиски, француски/шпански и руски јазик.<br>'''Долу:''' ИЦАО акроним на кинески и арапски јазик]]
 
Деветото издание на Конференцијата за меѓународно цивилно воздухопловство ги содржи промените од 1948 г. па се до 2006 г. Сегашното издание на Конференцијата е познато како статут и е именувано како ICAO Doc 7300/9.
18

уредувања