Палеобалкански јазици: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
 
Нема опис на уредувањето
 
* '''Фригијско - Арменска група'''
** [[фригијски јазик]]
** [[македонски (антички) јазик]]
** [[пајонски јазик]]
** [[арменски јазик]]
* '''Илирска група'''
** [[илирски]]
** [[месапски]]
* '''тракиска група'''
** [[тракиски]]
** [[дакиски јазик]]
* '''Венетска група'''
** [[венетски јазик]]
 
'''Симбол''':
 
† - мртви јазици, вештачки зачувани во црквата или познати на науката по текстови.
 
[[Category: Индо-европски јазици]]
1.628

уредувања