Разлика помеѓу преработките на „Генерален Договор за Трговија и Царини“

нема опис на уредувањето
'''Генерален Договор за Трговија и Царини''' (скратено '''ГДТЦ''') функционира како темел на трговскиот систем на [[светскатаСветската трговскаТрговска организацијаОрганизација]] ([[СТО]]), и останува во сила, иако договорот од 1995 содржи обновена верзија со цел да ја замени оригиналната од 1947.
 
[[de:General Agreement on Tariffs and Trade]]
13.850

уредувања