Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола“

с
нема опис на уредувањето
с
с
Со основањето на универзитетот била остварена историската цел за обединување на постојните високообразовни и научно-истражувачки установи од југозападниот регион на Македонија, односно [[Битола]], [[Прилеп]] и [[Охрид]], како придонес за порамномерен развој на [[Македонија]].
 
На [[8 декември]] [[1994]], на денот на [[Св. Климент Охридски]], универзитетот го добил своето денешно име. Универзитетот ја прославил својата 35-годишнина на [[25 април]] [[2009]]. <ref>[http://tera.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=6824&Itemid=106 Tера телевизија]</ref>
 
==Образовни установи==
* [http://www.uklo.edu.mk/ Официјално веб-место на Универзитетот „Св. Климент Охридски“]
* [http://www.nuubbt.uklo.edu.mk/ Веб-место на матичната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски.“]
* [http://bitola.gordsys.net/?Rektorat_04_09 Општина Битола] - Прославена 35-годишнината на УКЛО
 
* [http://www.policeacademy.edu.mk Полициска академија.]
 
{{битола-никулец}}
13.850

уредувања