Разлика помеѓу преработките на „Фактори на производство“

нема опис на уредувањето
(Креирана страница со: Инпутите во економијата уште се нарекуваат и фактори на производство. Според класична…)
 
{{Внимание}}
Инпутите во економијата[[економија]]та уште се нарекуваат и '''фактори на производство'''. Според класичната економија тие се делат на три категории:
-[[земја]]
-[[капитал]]
-[[труд]]
 
== Земја ==
Земјата, или поопширно природните ресурси се дел од природата[[природа]]та. Овде влегуваат обработливите земјоделски површини, земјата како фактор врз кој се подигаат фабрички згради, патишта, куќи, станбени згради и сл. како и рудните богатства во земјата, енергетските ресурси (сонце, вода, јаглен, нафта, природен гаси сл.).
 
[[Категорија:Економија]]