Геотермална енергија: Разлика помеѓу преработките

с
с
[непроверена преработка][непроверена преработка]
с (с)
с (с)
[[Податотека:NesjavellirPowerPlant edit2.jpg|thumb|right|250px|Геотермалната електрана „Несјавелир“ во месноста Тингвелир, Исланд]]
{{renewable energy sources}}
'''Геотермалната енергија''', по [[хидроенергијата]] и биомасите како класични обновливи извори, од сите нови и обновливи извори на енергија, претставува најзначаен произведувач на топлина и електрична енергија во светски размери.