Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола“

види још, уште jедан со истото име
с
(види још, уште jедан со истото име)
Универзитетот реализира наставно-образовен процес од 26 додипломски студиски програми и 14 студиски програми за последипломски студии. На високообразовните установи на универзитетот студираат повеќе од 13.000 студенти, а наставнообразовниот процес го реализираат 323 наставно-научни и помошнички кадри. Дејноста на научно-истражувачката дејност ја остваруваат 54 научни работници.
 
==Види још==
* [[Софиски универзитет|Софиски универзитет „Св. Климент Охридски“]]
 
==Извори==
1.270

уредувања