Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола“

с
нема опис на уредувањето
с
Со основањето на универзитетот била остварена историската цел за обединување на постојните високообразовни и научно-истражувачки установи од југозападниот регион на Македонија, односно [[Битола]], [[Прилеп]] и [[Охрид]], како придонес за порамномерен развој на [[Македонија]].
 
На [[8 декември]] [[1994]], на денот на [[Св. Климент Охридски]], универзитетот го добил во своето денешно име. Универзитетот ја прославил својата 35-годишнина на [[25 април]] [[2009]]<ref>[http://tera.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=6824&Itemid=106 Tера телевизија]</ref>
 
==Образовни установи==
13.850

уредувања