Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола“

с
 
==Образовни установи==
Денес универзитетот вклучува девет факултети и една стручна школа како високообразовни единици, три научни институти, и две придружни членки: [[Национална и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Битола|НУБ „Св. Климент Охридски“]] и [[Студентски дом „Кочо Рацин“ - Битола|студентскиот дом „Кочо Рацин“]].
 
===Факултети===
13.850

уредувања