Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола“

с
===Факултети===
[[Податотека:Bitola - tehnichki fakultet.jpg|thumb|right|200px|Зградата на техничкиот факултет во Битола.]]
* [[Технички факултет - Битола|Технички факултет]]
* Економски[[Eкономски факултет - Прилеп|Економски факултет]]
* [[Факултет за туризам и угостителство - Охрид|Факултет за туризам и угостителство]]
* [[Педагошки факултет - Битола|Педагошки факултет]]
* [[Факултет за администрација и менаџмент на информациски системи - Битола|Факултет за администрација и менаџмент на информациски системи]]
* [[Факултет за биотехнички науки - Битола|Факултет за биотехнички науки]]
* Факултет за администрација и менаџмент на информациски системи - Битола
* [[Висока медицинска школа - Битола|Висока медицинска школа]]
* [[Факултет за безбедност - Скопје|Факултет за безбедност]]
* Полициска академија
* [[Правен факултет - Кичево|Правен факултет]]
* [[Технолошко-технички факултет - Велес|Технолошко-технички факултет]]
 
===Институти===
* [[Институт за тутун - Прилеп|Институт за тутун]]
 
* [[Хидробиолошки завод - Охрид|Хидробиолошки завод]]
* Институт за тутун - Прилеп
* [[Институт за старословенска култура - Прилеп|Институт за старословенска култура]]
* Хидробиолошки завод - Охрид
* Институт за старословенска култура - Прилеп
 
===Придружни установи===
* [[Национална установа - Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Битола|НУУБ „Св. Климент Охридски“]]
* [[Студентски дом „Кочо Рацин“ - Битола|Студентски дом „Кочо Рацин“]]
* Матична и универзитетска библиотека Св. Климент Охридски - Битола
* Студентски дом Кочо Рацин -Битола
 
==Студии и наставници==
13.850

уредувања