Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола“

с
 
==Образовни установи==
Денес универзитетот вклучува осум високообразовни установи: 5девет факултети, и една високастручна школа, Универзитетскикако интердисциплинарнивисокообразовни студииединици, затри јавнанаучни администрација;институти, трии научно-истражувачкидве установипридружни ,членки: [[Национална и универзитетска библиотека “Св„Св. Климент Охридски”Охридски“ - Битола|НУБ „Св. Климент Охридски“]] и [[Студентски дом “Кочо„Кочо Рацин“ - Битола|студентскиот дом „Кочо Рацин”Рацин“]].
 
===Факултети===
* Матична и универзитетска библиотека Св. Климент Охридски - Битола
* Студентски дом Кочо Рацин -Битола
 
 
==Студии и наставници==
13.850

уредувања