Разлика помеѓу преработките на „Универзитет на Југоисточна Европа“

шаблон
(шаблон)
{{внимание}}
{{Универзитет
[[Слика: Seeu logo.jpg|thumb|300px|right|Лого на ЈИЕУ]]
|name = Југоисточен Европски Универзитет, South-east European University,
|image = [[Слика: Seeu logo.jpg|thumb|300px|right|Лого на ЈИЕУ]]
|established = 2000
|staff=
|rector=
|city= [[Тетово]]
|country= [[Македонија]]
|campus=
|students= 5200
|type = Приватен Универзитет
|affiliations=
|website= [http://www.seeu.edu.mk Официјална интернет страна]
}}
 
'''Југоисточен Европски Универзитет''' или скратено '''ЈИЕ''' е приватен универзитет во [[Тетово]] и [[Скопје]]. Главното седиште на универзитетот е во Тетово, формиран во [[2000]] година.