Разлика помеѓу преработките на „Корисник:EfkoMKD/песок2“

с
* '''[[Космо Крејмер]]''' ([[Мајкал Ричардс]])— Крејмер е "откачениот сосед" на Џери. Неговиот заштитен знак е многу познатата смешна фризура со подигнати шишки, шарената облека, и неговото енергично влегување во вратата на станот на неговит прв сосед Џери. Во моменти глуми наивен, тупав, и скоро секогаш ладен тип, но сепак понекогаш покажува и зачудувачки разум за човечко однесување. И покрај неговиот најчуден карактер тој најретко е на сцената во однос на остнатите главни ликови, и типично за него е единствениот лик кој останува прибран како би одржал пристојност кон неговите пријатели и познаници. Крејмер и нема вистинска работа поради неговите откачени идеи и начини за заработка на пари, па на крајот останува без некоја финансиска стратегија. Често фантазира за глупави идеи како да заработи пари, некои од нив се, пицерија каде што самите мучтерии би ја приготвувале својата пица ,колонска вода со мирис на плажа, авторската масичка за кафе (за која и настапува во шоуто „ Живот со Реѓис и Кети Ли“), како и дизајнирање на женски градник кој е наречен по човек со име „Бро“.<ref>{{cite web|url=http://www.sonypictures.com/tv/shows/seinfeld/about/?sl=cast_and_characters&tab=kramer&type=char|title=Seinfeld Cast and characters - Kramer|publisher=Sony pictures|accessdate=2007-12-11}}</ref>
 
===Споредни ликови===
===Secondary characters===
{{main|List of Seinfeld minor characters|l1=Minor characters in Seinfeld}}
There are numerous recurring minor characters in ''Seinfeld''. The most prominent are:
284

уредувања