Википедија:Ве молиме не напаѓајте ги новодојденците: Разлика помеѓу преработките

#Размислувај разционално. Објасни зошто беше навреден, но научи да препознаеш кога пораката не може да биде примена.
 
==Чести грешки на новодојденците==
Една честа грешка на новодојденците е да создадат статија за себе, или за своите луѓе околу себе. Еден начин да се справите лесно со тоа е да се претвори статијата во корисничка сметка. За подетални информации за тоа што не треба да се прави на Википедија, видете [[Википедија:Што не е Википедија|што не е Википедија]].
 
{{Принципи и напатствија}}