Википедија:Ве молиме не напаѓајте ги новодојденците: Разлика помеѓу преработките

(дополнување)
 
Стандардана порака за добредојде или за предупредување се соодветни. Користи ги соодветните шаблони за добредојде или за предупредување. Биди одговорен Википедијанец, покажувај добра волја и дозволи на новодојденците да се искажат во целост.
 
== Што да направиш ако нападнеш или си напднат ==
 
Ако си нападнал некој новодојденец, или се чувствуваш како нападнат, земи ги во предвид следните предлози:
 
# ''Избери да научиш'' од инцидентот.
# Избери соодветни алтернативи за напаѓање за да се постигнат целите.
# Пронајди нешто вредно во искуството.
#Размислувај разционално. Објасни зошто беше навреден, но научи да препознаеш кога пораката не може да биде примена.
 
 
{{Принципи и напатствија}}