Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Илинденско востание“

се бара извор за Струшкото знаме
(се бара извор за Струшкото знаме)
::Превод: "Dear Macedonian friends I apply to the Ilinden uprising photo with an important artifact: the flag of Ohrid revolutionists. I hope that this action will not be interpreted wrongly - as some kind of propaganda. My only purpose of this act is to provide a real artifact from the period of the uprising. I strongly hope that this picture will not be quietly deleted. NOTE: I was "politely" asked to write in literary macedonian. I'm sorry, but from the macedonian words I only speak my own Petrich dialect. Wikipedia is not a place to use dialects. If someone who is up to translate of the Macedonian literary language I harangue I had nothing against." --[[User:StanProg|Стан]] <small>([[User talk:StanProg|разговор]])</small> 21:13, 18 март 2009 (UTC)
:Аха, правилното знаме е безбојно и е на Википедија познато како Струшко што не е така. Тоа треба да се користи. Поздрав и фала за преводот.--<strong>[[Корисник:MacedonianBoy|<font face="Script MT Bold"><font color="#DAA520">Macedonian</font></font>]]</strong>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|<span style="font-family:Script MT Bold;color:#D99058">Boy</span>]] 21:19, 18 март 2009 (UTC)
 
===Извори за знамињата на Илинденското востание===
MacedonianBoy, би те замолил да го споделиш со нас изворот каде што си го пронашол Струшкото знаме, кое во моментов се наоѓа на страницата за Илинденско востание. Те молам за објаснение на твојот коментар кое знаме е правилно, а кое не е правилно. По што оценуваш кое знаме е правилно, а кое знаме не е правилно? [[User:Relativefrequency|Relativefrequency]] <small>([[User talk:Relativefrequency|разговор]])</small> 21:38, 18 март 2009 (UTC)
482

уредувања