Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Македонско-одрински доброволни чети“

против фалсификатите
(коментар)
(против фалсификатите)
Macedonianboy, Boyan, Brainmachine нешто да добавите? Зашто веке е очевадно дека е потребно да се тури ополчение. [[User:Подпоручикъ|Подпоручикъ]] <small>([[User talk:Подпоручикъ|разговор]])</small> 16:15, 13 март 2009 (UTC)
:[http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonian-Adrianopolitan_Volunteer_Corps Macedonian-Adrianopolian Volunteer Corps]. Јас, Бојан и Брејнмашин сигурно повеќе го знаеме македонскиот јазик и знаеме дека не постои таков збор во македонскиот јазик, и тоа е факт. Џабе е ова банално и бизарно гласање зошто со тоа не се воведува нова терминологија во македонскиот јазик. Ајде од денес во бугарскиот јазик почнете наместо мерси да викате фала или данке? Банално зар не?--[[User:MacedonianBoy|MacedonianBoy]] <small>([[User talk:MacedonianBoy|разговор]])</small> 23:40, 14 март 2009 (UTC)
:: MacedonianBoy, навистина е банално. И јас сум од Македонија и го зборувам македонскиот јазик. Но ова не е лексички проблем, а историографски. Да се држиме до фактите и да не ја фалсификуваме македонската историја. [[User:Relativefrequency|Relativefrequency]] <small>([[User talk:Relativefrequency|разговор]])</small> 23:55, 14 март 2009 (UTC)
== Гласање ==
 
482

уредувања