Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:MacedonianBoy“

да читаме па да пишеме
(да читаме па да пишеме)
Секогаш е добро да мислиме што е во корист на Македонското дело. Каков е овој "доброволен" корпус? Сакаме да го потенцираме дека Македонците биле Бугари? Поздрав --[[User:Кукушанец|Кукушанец]] <small>([[User talk:Кукушанец|разговор]])</small> 15:46, 14 март 2009 (UTC)
:Многу од фактите велат дека не е доброволен. Мислам дека статијата содржи многу Бугарска гледна точка. Треба ревизија детална.--[[Корисник:Raso mk|'''<font face="Segoe Script" color="#00008B" size="3px">Р</font>''']] [[Разговор со корисник:Raso mk|'''<font face="Segoe Script" color="blue" size="3px">ашо</font>''']][[Image:Aero-stub img.svg]] 15:51, 14 март 2009 (UTC) Р.Ѕ. Мислам дека според овој тескт ( ''(бугарски: Македоно-одринско опълчение) била бугарска доброволна воена формација за време на Балканските војни''.]) МБ ја прекрстил статијата и не верувам дека некој тука е крив.
Да, прекрстил ја статијата од неутралното "ополчение" на некаков корпус? Чатајте малку историја. Нашите историчари не се толку глупи.--[[User:Кукушанец|Кукушанец]] <small>([[User talk:Кукушанец|разговор]])</small> 16:00, 14 март 2009 (UTC)
97

уредувања