Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Македонско-одрински доброволни чети“

→‎Гласање: гласањето е безмислено
с (→‎За: доп NOR)
(→‎Гласање: гласањето е безмислено)
 
::Boyan, благодарам за предупредувањето. Би сакал да ти обрнам внимание на неколку работи. Прво, факт е дека зборот ополчение се употребува во македонскиот јазик. Меѓутоа тука не зборуваме дали еден збор мошне ретко или мошне често се употребува, или дали е дијалектен или е стандардизиран, туку дали е правилен или не е правилен. Треба да се разграничи правилната и неправилната употреба на било што. Второ, овој разговор не одеше и нема да оди во недоглед, туку запре бидејќи не беа понудени извори во полза на зборот "корпус". Трето, драг Boyan, конструкцијата е пропагандаторска бидејќи пропагира терминологија без да се дадат извори, што навистина ја претвора Wikipedia во блог или форум. [[User:Relativefrequency|Relativefrequency]] <small>([[User talk:Relativefrequency|разговор]])</small> 18:28, 13 март 2009 (UTC)
 
Ова гласање се поjави точно кога се разбра дека нема '''ни еден извор''', кошто да го подкрепува поимот "Македонско-Одрински доброволен корпус". Ова е факт. Односно самото гласање е безмислено, бидеjки од една страна е поимот инвентиран од MacedonianBoy, а од друга се македонските историчари и публицисти со барем 4 цитирани книги и неколку статии. --[[User:StanProg|Стан]] <small>([[User talk:StanProg|разговор]])</small> 10:22, 14 март 2009 (UTC)
 
----
''Ве молиме бидете конструктивни и културни во вашите дискусии.''
5.612

уредувања