Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Македонско-одрински доброволни чети“

Boyan а не Бојан
(објаснувања)
(Boyan а не Бојан)
:Википедија не е форумот, а уште помалку блогот на Подпоручик. Навистина не гледам што има тука пристрасно - дали самата конструкција доброволен корпус е пропаганда (против кого? Бугарија?). Гласањето, според мене, е во ред, нека се искаже секој '''јасно и гласно''' за тоа што поддржува: ополчение или доброволен корпус, бидејќи овој разговор би одел во недоглед. И ќе те молам, без навреди од типот кукавица или слично - ова нека ти биде предупредување. [[User:Boyan|Boyan]] <small>([[User talk:Boyan|разговор]])</small> 17:39, 13 март 2009 (UTC)
 
::Boyan, благодарам за предупредувањето. Би сакал да ти обрнам внимание на неколку работи. Прво, факт е дека зборот ополчение се употребува во македонскиот јазик. Меѓутоа тука не зборуваме дали еден збор мошне ретко или мошне често се употребува, или дали е дијалектен или е стандардизиран, туку дали е правилен или не е правилен. Треба да се разграничи правилната и неправилната употреба на било што. Второ, овој разговор не одеше и нема да оди во недоглед, туку запре бидејќи не беа понудени извори во полза на зборот "корпус". Трето, драг БојанBoyan, конструкцијата е пропагандаторска бидејќи пропагира терминологија без да се дадат извори, што навистина ја претвора Wikipedia во блог или форум. [[User:Relativefrequency|Relativefrequency]] <small>([[User talk:Relativefrequency|разговор]])</small> 18:28, 13 март 2009 (UTC)
----
''Ве молиме бидете конструктивни и културни во вашите дискусии.''
482

уредувања