Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Македонско-одрински доброволни чети“

+
с (→‎За: .)
(+)
Отворам гласање за тоа ''дали името на статијата треба да биде Македонско-одринско ополчение''. Бидејќи постојат аргументи за и против ова именување, најзгодно би било Вики-заедницата да одлучи за името на статијата. Гласањето е започнато на [[13 март]] во 17:39 часот, а завршува на [[15 март]] во 17:39 часот.
::Дискусијата покажа дека нема ниту еден извор кој го поткрепува името "македонско-одрински доброволен корпус". Од друга страна, беа изнесени поголем број на извори кои недвосмислено покажуваат дека единственото име за оваа статија треба да биде '''македонско-одринско ополчение'''. Boyan, ја критикувам твојата одлука воопшто да го отпочнеш гласањето и ја оценувам како кукавичка, бидејќи ти и сите други што сте против зборот "ополчение" не покажавте ниту еден извор во интерес на името кое очигледно само вие го претпочитате, име кое е надвор од историографската наука во Република Македонија но и во општо прифатената терминологија меѓу граѓаните и публицистите во Република Македонија. Затоа и немате никаков коментар зошто сте гласале против. А излишно е и да ве потсетувам дека нецитирањето на извори не е основа за квалитетна Wikipedia, туку за пристрастна и пропагандаторска Wikipedia. [[User:Relativefrequency|Relativefrequency]] <small>([[User talk:Relativefrequency|разговор]])</small> 17:04, 13 март 2009 (UTC)
:Википедија не е форумот, а уште помалку блогот на Подпоручик. Навистина не гледам што има тука пристрасно - дали самата конструкција доброволен корпус е пропаганда (против кого? Бугарија?). Гласањето, според мене, е во ред, нека се искаже секој '''јасно и гласно''' за тоа што поддржува: ополчение или доброволен корпус, бидејќи овој разговор би одел во недоглед. И ќе те молам, без навреди од типот кукавица или слично - ова нека ти биде предупредување. [[Special:Contributions/89.205.10.181|89.205.10.181]] <small>([[User talk:89.205.10.181|разговор]])</small> 17:39, 13 март 2009 (UTC)
----
''Ве молиме бидете конструктивни и културни во вашите дискусии.''
Анонимен корисник