Избришана содржина Додадена содржина
→‎Komentar: одговор
→‎Deletion reminder: нова секција
Ред 279:
Морам да искоментирам, зошто тоа е дел од правилата. Имено, пред да се блокира некој корисник, треба најпрво да се опомене па ако и понатака продолжи тогаш ќе го блокираме. Зошто не е тоа направено на страната на Ајакс, можеби имал уредувачка војна но опомена треба да се даде па да се блокира. Поздрав--<strong>[[Корисник:MacedonianBoy|<font face="Script MT Bold"><font color="#DAA520">Macedonian</font></font>]]</strong>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|<span style="font-family:Script MT Bold;color:#D99058">Boy</span>]] 22:00, 3 март 2009 (UTC)
:Самата цел на целото предупредување е: 1) да се спречи дисруптивното уредување на проектот на еден цивилизиран начин; 2) да се извести корисникот дека начинот на кој постапува ќе му донесе блокирање. Ajax веќе одамна одмина 3 враќања - тој 5 пати ја врати страницата - и нема да има корист од предупредување ([[:en:Template:Uw-3rr]]) за да спречи евентуално кобно трето враќање. Моја забелешка: недостигот на конкретни правила овде доста ја усложнува целата процедура - кога и како да се блокира, колку долго, како да се предупредува (ние немаме шаблони) и како да се врши жалба за блок. Додека ги немаме овие работи, ќе имаме вакви нејаснотии. :S --[[Корисник:Brainmachine|Brainmachine]]<sup>[[Разговор со корисник:Brainmachine|wtf?]]</sup> 09:29, 4 март 2009 (UTC)
 
== Deletion reminder ==
 
Hello Brainmachine, sorry to keep bothering you, but I notice that quite a number of the images I tagged as deletion candidates over a month ago are still there. Do you think I could expect some action being taken by someone any time soon? Cheers, -- [[User:Future Perfect at Sunrise|Future Perfect at Sunrise]] <small>([[User talk:Future Perfect at Sunrise|разговор]])</small> 08:31, 13 март 2009 (UTC)