Разлика помеѓу преработките на „Асиметрична дигитална претплатничка линија“

fabijan
с (Бот Додава: lmo:ADSL)
(fabijan)
 
¹ АДСЛ2 и АДСЛ2+ Анекс Л исто така се нарекува РЕ-АДСЛ2 / РЕ-АДСЛ2+, каде РЕ (RE) значи „Reach Extended“. Со овој АДСЛ стандард, моќта на пониските фреквенции која се користи за пренос на податоци се поткренува за да се зголеми опсегот на сигналот на до 7 километри. Иако овој стандард е ратификуван од страна на ИТУ, не сите поддржувачи на локални мрежи (обично стари монополистички компании) дозволуваат овој протокол да се користи на нивната мрежа, зарди тоа што додатната сила кај пониските фреквенции може да предизвика проблеми кај постоечките услуги со интерференција.
 
== <div class="plainlinks">Наслов</div> ==
 
==Надворешни врски==
Анонимен корисник