Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Прирачник за стилот“

с
(+ навигација {{Принципи и напатствија}})
 
=== Форматирање на воведот ===
==== БолдиранЗадебелен почеток ====
Статиите обично почнуваат со името на статијата напишано со '''задебелени букви''', а потоа следува кратка дефиниција за поимот за кој се говори, како што е и вообичаено и во останатите печатени или електронски енциклопедии. На пример, статијата за [[Алберт Ајнштајн]] започнува вака:
::'''Алберт Ајнштајн '''(14 март 1879 – 18 април 1955) бил теоретски физичар кој нашироко се смета за најголемиот научник на 20-от век...
13.850

уредувања