Разлика помеѓу преработките на „Друштво на писателите на Македонија“

нема опис на уредувањето
{{Никулец}}
'''Друштвото на писателите на Македонија''' (ДПМ) е здружение на [[писател]]ите од [[Република Македонија]], формирано на [[13 февруари]] [[1947]] година. Прв претседател на ДПМ беше [[Блаже Конески]], а од јуни [[2004]] функцијата претседател ја врши [[Трајан Петровски]]. Негов претходник на чело на ДПМ беше [[Веле Смилевски]].
 
'''Друштвото на писателите на Македонија''' (ДПМ) е здружение на [[писател]]ите од [[Република Македонија]], формирано на [[13 февруари]] [[1947]] година. Прв претседател на ДПМ беше [[Блаже Конески]], а од јуни[[мај]] [[20042006]] функцијата претседател ја врши [[ТрајанЈован ПетровскиПавловски]]., Неговкој претходникпред надесетина челогодини надва ДПМмандата беше [[Велена Смилевски]]челната позиција на ДПМ.
 
Негов претходник на чело на ДПМ, од јуни [[2004]] до мај 2006, беше [[Трајан Петровски]], кој на таа функција дојде на местото на [[Веле Смилевски]].
 
==Надворешни врски==
5.894

уредувања