Разлика помеѓу преработките на „Кинеска астрологија“

Петте елементи - дополнување
(Language Link Fix.)
(Петте елементи - дополнување)
 
==Петте елементи==
''Главна статија: [[Петте елементи (кинеска филозофија)|Петте елементи]]''
 
Според теоријата на Ву Ксинг, структурата на вселената ги одразува петте елементи. Секој елемент има серија од сложени асоцијации. Доктрината на петте фази во себе содржи два циклуса: создавање и уништување. Тоа се циклусите на балансирање, кои претставуваат [[јин и јанг]] – премин на енергијата од добро во зло.
 
== Референци ==