Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Куманово“

нема опис на уредувањето
Податоците за населението на градот кое е 70000 (а не 94000, кое е всушност бројот на населението на целата општина) се од пописот од 2002 година, превземени од сајтот на Министерството за локална самоуправа во делот за преглед на деталните и генералните урбанистички планови на општините. (се кликнува на одреденото населено место и се добива бројот и националната структура на населението). - [[Корисник:Македонец|Македонец]] 22:13, 11 декември 2006 (UTC)
 
==Повеќе податоци за населението==
 
Сметам дека е срамота за градот Воден, кој е под грчко, да има подобри стари статистики за населението одколку за нашите градови Прилеп, Штип, Битола, Куманово, Велес, Охрид, Струмица и т.н.:
 
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD<br><br>
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BF<br>
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D1%82%D0%B8%D0%BF<br>
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B0<br>
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE<br>
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81<br>
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%85%D1%80%D0%B8%D0%B4<br>
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0<br><br>
Добро што ги има резултатите од пописот од 2002 година, али светот не почнал тогаш.
 
[[Корисник:89.215.42.96|89.215.42.96]] 17:48, 02 февруари 2009 (UTC)
Анонимен корисник