Википедија:ВикиПроект Одржување: Разлика помеѓу преработките

с
оддржување --> со едно „д“
с (оддржување --> со едно „д“)
{{shortcut|ВП:ОДД}}
 
[[Image:Wikipe-tan mopping.png|100px|center]]<center><big><big><big>ВикиПроект ОддржувањеОдржување</big></big></big></center>
----<br>
Добредојдовте на главната страница на '''ВикиПроект ОддржувањеОдржување'''. Овој ВикиПроект е централно место за координирање на нејзините членови, а целта на пријавените учесници и на проектот е техничкото оддржувањеодржување на неправилниот материјал на Википедија.
 
Доколку сакате да се приклучите на проектот, ставете го вашето име во долунаведената листа. Овде не постои поделбата на активни и неактивни учесници; ако се пријавите, најчесто веднаш ќе добиете определени задолженија на кои ќе треба да работите.
#Википроектите се создадени со цел да им овозможат на корисниците на Википедија да се стекнат со познавање за стилот и критериумите при уредувањето на статии од различни области.
#Со создавањето на Википроектите се овозможува специјализација на некои коорисници во некоја област што може да предизвика до зголемување на бројот на квалитетни статии од таа област, подобрување на квалитетот и проширување на постоечките.
#Основен Википроект на Википедија е Википроектот ОддржувањеОдржување кој на корисниците им дава приоритети коишто треба да се остваруваат. Секој Википроект на Википедија содржи свои приоритети поврзани со облсата за кој тој се однесува.
#Секој корисник на Википедија може да создаде Википроект од која било област.
 
#Поради разубавување на проектот можно е да има и други секции кои немаат големо значење, како галерија на слики, избрани циотати и сл. Естетскиот изглед на страницата на проектот исто така е со маргинално значење.
 
[[Категорија:ВикиПроект ОддржувањеОдржување]]