Икониски Султанат: Разлика помеѓу преработките

с
нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
{{Infobox Former Country
|common_name = Рум
|native_name =<big>سلجوقیان روم</big><br>Saljūqiyān-e Rūm<br /><small>Римски Селџуци</small>
|conventional_long_name = СелџучкиРимски султанатСултанат
|continent = [[Евроазија]]
|region = Среден Исток
|image_map_caption = Султанатот во 1243 година
|capital = [[Изник|Никеја]]<br>[[Конија|Икониум]]
|common_languages = [[Персиски јазик|Персиски]] (официјаленслужбен)<ref>Grousset, Rene, ''The Empire of the Steppes: A History of Central Asia'', (Rutgers University Press, 2002), 157; "...the Seljuk court at Konya adopted Persian as its official language.".</ref><br />[[Турски јазик|Турски]] (popularнароден)
|status = Султанат
|title_leader = [[Икониски Султанат#Династијата|Султани]]