Општина Ново Село: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
 
 
== Географија ==
Границите на општина Ново Село на исток допираат до државната граница на Македонија со Бугарија, а на југ до државната граница на Македонија со Грција, притоа опфаќајќи ја тромеѓата меѓу триве држави. Општина Ново Село на запад граничи пак со општините [[Општина Струмица|Струмица]] и [[Општина Босилово|Босилово]], а на север и со [[општина Берово]].
 
== Историја ==