Социјалдемократски сојуз на Македонија: Разлика помеѓу преработките

Одбиена последната промена (од 92.53.50.96) и ја поврати преработката 4716731 на Ehrlich91
[непроверена преработка][проверена преработка]
Нема опис на уредувањето
Ознаки: Отповикано Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
(Одбиена последната промена (од 92.53.50.96) и ја поврати преработката 4716731 на Ehrlich91)
Ознака: Рачно отповикување
| state = Република Македонија
| party_name =Социјалдемократски сојуз на Македонија<br />(СДСМ)
| party_logo = [[Податотека:Лого на Социјалдемократски Сојуз на Македонија (СДСМ).svg|200px|]]
| ]]
| party_articletitle = СДСМ
| founder = [[Бранко Ц date and age|df=yes|1991|4|20}} (преименета во СДСМ)
| leader = [[Димитар Ковачевски]]
| secretary_general = [[TBD]]
| founder = [[Бранко Црвенковски]]
| colorcode = #bf1e24
| foundation = {{Start date and age|df=yes|1943|3|19}} (како [[Сојуз на комунистите на Македонија|КПМ]])<br />{{Start date and age|df=yes|1991|4|20}} (преименета во СДСМ)
| ideology = [[Социјалдемократија]] <br> [[Социјален либерализам]] <br>
[[Европска Унија|Про- Европеизам]] <br> [[Прогресивизам]]