Армија на Македонија: Разлика помеѓу преработките

Нема опис на уредувањето
 
== Назив ==
Од нејзиното формирање во 1992 година до 2019 година, Армијата официјалного сеноси нарекувалаофицијалното име '''Армија на Република Македонија''', а е позната и илипо скратеноскратеницата '''АРМ'''. По влегувањетостапувањето во сила на [[Договорот од Преспа]] на 12 февруари 2019 година, соимето којна сеАрмијата смение официјалнотосменето иво уставно имеАрмија на државата во Република Северна Македонија, иво официјалнотосогласност имесо промената на Армијата истата година се сменило во Армијаимето на Република Северна Македонијадржавата.
 
== Историјат ==