Димитар Ковачевски: Разлика помеѓу преработките

Нема измена во големината ,  пред 4 месеци
Одбиена последната промена (од 95.0.32.95) и ја поврати преработката 4717293 на Идеологист: Првиот работен ден, но на функцијата формално стапува со неговиот избор од Собранието, што се случи на 16 јануари пред полноќ, околу 23.30 ч.
(https://www.aa.com.tr/mk/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80-%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%98%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%B4%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%84%D1%83%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%BE%D0%B4-%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B2/2475876)
Ознака: Отповикано
(Одбиена последната промена (од 95.0.32.95) и ја поврати преработката 4717293 на Идеологист: Првиот работен ден, но на функцијата формално стапува со неговиот избор од Собранието, што се случи на 16 јануари пред полноќ, околу 23.30 ч.)
Ознака: Рачно отповикување
| caption =
| office = [[Премиер на Македонија]]
| term_start = 1716 јануари 2022
| term_end =
| president = [[Стево Пендаровски]]