Договор од Берлин (1878): Разлика помеѓу преработките

с
с (→‎Големобугарски аспирации: Исправка на латинични букви помешани меѓу кириличните, replaced: oт → от)
 
 
=== Делегати ===
{{div col}}
Велика Британија {{flagicon|United Kingdom}}
* [[Бенџамин Дизраели|Ерлот од Беконсфилд]]
* [[Роберт Сализбури|Маркизот од Сализбури]]
* [[Лорд]] Расел
 
Русија {{flagicon|Russian Empire}}
* [[Александар Горчанков|Принцот Горчаков]]
* [[Петар Шувалов|Грофот Шувалов]]
* Баронот Убрил
 
Германија {{flagicon|German Empire}}
* [[Ото фон Бизмарк|Принцот Бизмарк]]
* [[Prince Chlodwig zu Hohenlohe-Schillingsfürst|Принцот Хохенох]]
* [[Бернхард Ернст фон Билов|Канцеларот фон Билов]]
 
Австроунгарија {{flagicon|Austria-Hungary}}
* [[Ѓула Андраши|Грофот Андраши]]
* [[Count Alajos Károlyi|Грофот Кароли]]
* [[Heinrich Karl von Haymerle|Баронот Хајнрих Карл фон Хајмерл]]
 
Франција {{flagicon|France|1830}}
* [[William Henry Waddington|Монсењор Вадингтон]]
* Comte de Saint-Vallier
* Monsieur Desprey
 
Италија {{flagicon|Kingdom of Italy}}
* [[Lodovico, count Corti|Грофот Корти]]
* Count De Launay
 
Отоманско Царство {{flagicon|Ottoman Empire}}
* [[Александар Каратеодор Паша|Пашата Каратеодор]]
* Бегот Садулах
* [[Мехмет Али (војник)|Пашата Мехмет Али]]
 
Грција {{flagicon|Kingdom of Greece}}
* [[Теодорас Делијанис]]
 
Србија {{flagicon|Principality of Serbia}}
* [[Јован Ристиќ]]
 
Романија {{flagicon|Romania}}
 
Црна Гора {{flagicon|Principality of Montenegro}}
{{div col end}}
 
== Реперкусии врз Македонија ==