Силвија Стојановска: Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][непроверена преработка]
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
 
== Филмографија ==
{| border=1 cellspacing=0 cellpadding=3
 
| '''Година'''
* [[Фамилијата Марковски (телевизиска серија)|Фамилијата Марковски]] , 2017-2019 <ref>https://forum.kajgana.com/threads/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8.82392/page-4#post-8175393</ref>
| '''Филм'''
* [[Инсајдер (телевизиска серија)|Инсајдер]] , 2017 <ref>https://forum.kajgana.com/threads/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8.82392/page-4#post-8164820</ref>
| '''Улога'''
* [[Ослободувањето на Скопје (филм)|Ослободувањето на Скопје]] , 2016
|-
* [[Превртено (филм)|Превртено]], 2007
*| 1981 || [[Црвениот коњ (филм) |Црвениот коњ]], 1981ТВ-филм || Јана
* [[Како убив светец]], 2004
|-
* [[Одмазда (филм)|Одмазда]], 2001
*| 1982 || [[Време на летала (филм) |Време на летала]], 1982ТВ-филм ||
* [[Погрешно време (телевизиска серија)|Погрешно време]], 2000
|-
* [[Пред дождот]], 1994
| 1982 || [[Илинден (телевизиска серија) |Илинден]] ТВ-серија || Стојанка
* [[Грев или шприцер (филм)|Грев или шприцер]], 1993
|-
* [[Време, живот (филм)|Време, живот]], 1992
| 1982 || [[Јужна патека]] ТВ-филм ||
* [[Поштар (филм)|Поштар]], 1991
|-
* [[Заминувањето од Пасквелија]], 1991
| 1983 || [[Премиера]] ТВ-филм ||
* [[Трето доба (телевизиска серија)|Трето доба]], 1986
|-
* [[Комедијанти (телевизиска серија)|Комедијанти]], 1984
| 1983 || [[Кога тетин Клименте шенасе низ градот]] ТВ-филм || Калина
* [[Премиера (филм)|Премиера]], 1983
|-
* [[Јужна патека (филм)|Јужна патека]], 1982
| 1984 || [[Комедијанти]] ТВ-серија || Наивката
* [[Време на летала (филм)|Време на летала]], 1982
|-
* [[Црвениот коњ (филм)|Црвениот коњ]], 1981
| 1987 || [[Трета доба]] ТВ-серија ||
|-
| 1987 || [[Случки од животот]] ТВ-серија ||
|-
| 1988 || [[Македонски народни приказни (телевизиска серија) |Македонски народни приказни]] ТВ-серија ||
|-
| 1989 || [[Тврдокорни (телевизиска серија) |Тврдокорни]] ТВ-серија ||
|-
| 1990 || [[Чук Чук Стојанче]] ТВ-серија ||
|-
| 1990 || [[До-Ре-Ми]] ТВ-серија ||
|-
*| 1991 || [[Поштар (филм) |Поштар]], 1991ТВ-филм || Катерина
|-
*| 1992 || [[Време, живот (филм) |Време, живот]], 1992ТВ-филм ||
|-
| 1992 || [[Заминување од Пасквелија]] ТВ-филм || Василка
|-
*| 1993 || [[Грев или шприцер]] (ТВ-филм) ||Грев или шприцер]], 1993Цвета
|-
| 1993 || [[Еурека]] ТВ-серија ||
|-
*| 1994 || [[Пред дождот]], 1994ТВ-филм ||
\-
| 1999 || [[Време, живот (филм) |Време, живот]] ТВ-филм ||
|-
*| 2000-2001 || [[Погрешно време (телевизиска серија) |Погрешно време]], 2000ТВ-серија || Милка
|-
| 2001 || [[Одмазда]] ТВ-филм || Зухре
|-
| 2002 || [[Заведени]] ТВ-серија ||
|-
*| 2004 || [[Како убив светец]], 2004ТВ-филм || Стојна
|-
*| 2007 || [[Превртено (филм) |Превртено]], 2007ТВ-филм || Мајка на Павел
|-
| 2011 || [[Епизодист]] ТВ-филм || Ана Михаела
|-
| 2016 || [[Ослободувње на Скопје (филм) |Ослободување на Скопје]] ТВ-филм || Ленче
|-
| 2016 || [[Роденден]] ТВ-филм || Невена
|-
| 2016 || [[Црвената соба]] ТВ-филм || Силвија
|-
| 2017 || [[Инсајдер (телевизиска серија) |Инсајдер]] ТВ-серија || Кристина
|-
| 2017-2019 || [[Фамилија Марковски (телевизиска серија) |Фамилија Марковски]] ТВ-серија || Лиле Марковска
|-
| 2019 || [[Последна слика око]] ТВ-филм || Трена
|}
 
== Надворешни врски ==
Анонимен корисник