Разлика помеѓу преработките на „Благица Ласовска“

нема опис на уредувањето
(Создадена страница со: '''Благица Ласовска''' '''Родена на 8.3.1970 во Штип.''' Македонка. Член на ВМРО-ДПМНЕ. Магистер по образование и образовен менаџмент; Професор по предучилишно образование, УГД Штип. thumb|политичар Активности во Собранието: [https://w...)
 
Ознака: Изворно уредување 2017
 
{{Инфокутија Функционер
''' | name = Благица Ласовска'''
| image =
| caption =
| office = Пратеничка на [[Собрание на Македонија|Собранието на Македонија]]
| majority = <!--Can be repeated up to 16 times by adding a number-->
| term_start = <!--Can be repeated up to 16 times by adding a number-->
| term_end = <!--Can be repeated up to 16 times by adding a number-->
| predecessor = <!--Can be repeated up to 16 times by adding a number-->
| successor = <!--Can be repeated up to 16 times by adding a number-->
| prior_term =
| birth_name = Благица Ласовска
| birth_date = {{Birth date and age|1970|3|8|df=yes}}
| birth_place = [[Штип]], {{СФРЈ}}
| death_date = <!-- {{Death date and age|YYYY|MM|DD|YYYY|MM|DD}} -->
| death_place =
| death_cause =
| resting_place =
| resting_place_coordinates =
| citizenship = [[Македонија]]
| nationality = Македонка.
| party = [[Внатрешна македонска револуционерна организација - Демократска партија за македонско национално единство|ВМРО-ДПМНЕ]]
| otherparty =
| height =
| spouse =
| relations =
| children =
| parents =
| mother =
| father =
| relatives =
| residence =
| education =
| alma_mater =
| occupation = наставничка
| profession =
| known_for =
| salary =
| signature =
| signature_alt =
| website =
| footnotes =
}}
 
'''Благица Ласовска''' (р. {{родена на|8|март|1970}} во {{родена во|Штип}}) — [[Македонија|македонска]] наставничка и пратеничка во [[Собрание на Македонија|Собранието на Македонија]] од страна на [[Внатрешна македонска револуционерна организација - Демократска партија за македонско национално единство|ВМРО-ДПМНЕ]].<ref>{{Наведена мрежна страница|url=https://www.sobranie.mk/vmro-dpmne-2020-2024-ns_article-blagica-lasovska-2020.nspx|title=Благица Ласовска|work=www.sobranie.mk|accessdate=2021-11-29}}</ref>
'''Родена на 8.3.1970 во Штип.'''
Македонка.
 
== Животопис ==
Член на ВМРО-ДПМНЕ.
Магистер по образование и образовен менаџмент; Професор по предучилишно образование, УГД Штип.
 
Дипломирала и магистрирала на [[Универзитет „Гоце Делчев“|Универзитетот „Гоце Делчев“]] во [[Штип]]. Работела како наставничка во предучилишно образование.
[[File:Благица Ласовска.jpg|thumb|политичар]]
 
Член е на [[Внатрешна македонска револуционерна организација - Демократска партија за македонско национално единство|ВМРО-ДПМНЕ]].
 
== Наводи ==
Активности во Собранието: [https://www.sobranie.mk/vmro-dpmne-2020-2024-ns_article-blagica-lasovska-2020.nspx]
{{наводи}}
 
{{ОСНОВНОПОДРЕДУВАЊЕ:Ласовска, Благица}}
Комисија за образование, наука и спорт, член
[[Категорија:Македонски наставници]]
Комисија за труд и социјална политика, член
[[Категорија:Македонски пратеници]]
Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
[[Категорија:Родени во 1970 година]]
Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
[[Категорија:Живи луѓе]]
Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за Црноморска економска соработка (ПАБСЕК), член
Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), заменик-член
Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, претседател
Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член
 
 
Е-пошта: b.lasovska@sobranie.mk
 
Референци
https://www.sobranie.mk/vmro-dpmne-2020-2024-ns_article-blagica-lasovska-2020.nspx
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%91%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%86%D0%B0_%D0%9B%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0.jpg