Википедија:Запознајте ја Шведска: Разлика помеѓу преработките

==Теми ==
Како теми за статиите се прифаќаат сите статии од [[:en:Category:Sweden|категоријата Шведска]], со нагласок на [[:en:Category:History of Sweden|историја]], [[:en:Category:Geography of Sweden|географија]] и [[:en:Category:Swedish culture|култура]] на Шведска.
 
== Транскрипција ==
При предавање на шведски имиња на македонски, од помош се следните забелешки:
 
* „å“ се предава како „о“
* „y“ се предава како „и“
* „ä“ се предава како „е“
* „ö“ се предава како „о“
* „c“ се предава како „к“ или „с“
* „dj“ се предава како „ј“
* „gj“ се предава како „ј“
* „hj“ се предава како „ј“
* „ј“ се предава како „ј“
* „lj“ се предава како „ј“
* „w“ се предава како „в“
„ „z“ се предава како „с“
 
==Учесници ==