Разлика помеѓу преработките на „Предлошка:Цареви на Израил и Јудеја“

с
нема опис на уредувањето
с
с
* [[Надав]]
* [[Баша]]
* [[Ила (царкрал)|Ила]]
* [[Замвриј]]
* [[Тивниј]]
* [[Амвриј]]
* [[Ахав]]
* [[Охозија (царкрал на Израил)|Охозија]]
* [[Јорам (царкрал на Израил)|Јорам]]
* [[Јуј]]
* [[Јоахаз (царкрал на Израил)|Јоахаз]]
* [[Јоас (царкрал на Израил)|Јоас]]
* [[Јеровоам II]]
* [[Захарија (царкрал)|Захарија]]
* [[Селум]]
* [[Менаим]]
* [[Ровоам]]
* [[Авија]]
* [[Аса (царкрал)|Аса]]
* [[Јосафат]]
* [[Јорам (царкрал на Јудеја)|Јорам]]
* [[Охозија (царкрал на Јудеја)|Охозија]]
* [[Аталија]]
* [[Јоас (царкрал на Јудеја)|Јоас]]
* [[Амасија]]
* [[Озија]]
* [[Езекија]]
* [[Манасија]]
* [[Амон (царкрал)|Амон]]
* [[Јошија]]
* [[Јоахаз (царкрал на Јудеја)|Јоахаз]]
* [[Јоаким (царкрал)|Јоаким]]
* [[Јехонија]]
* [[Седекија]]