Силјан Аврамовски: Разлика помеѓу преработките

с
[непроверена преработка][непроверена преработка]
Нема опис на уредувањето
Ознака: Отповикано
Ознака: Отповикано
Ред 36:
 
Комисијата за верификација на фактите на ден 09.10.2013 година, неосновано и без никакви докази, донела решение бр.07-1317/1 со кое се утврдува дека лицето '''Силјан Аврамовски''', кое било носител на функција-началник на 1-ва Управа на ДБК, бил наредбодател и корисник на информации во смисла на одредбите од Законот за определување на услов за ограничување за вршење на јавна функција, пристап на документи и обавување на соработката со органите на државната управа.
Управниот суд постапувајќи по тужба изјавена од тужителот Сиљан'''Силјан Аврамовски''', на ден 21.04.2016 година донел пресуда У-5 бр.819/2015 со која ја уважил тужбата на тужителот '''Силјан Аврамовски'''и решението на Комисијата за верификација на фактите бр.07-1317/1 од 03.10.2013 година, [[го поништил.]]
Вишиот Управен суд со решение УЖ-3 бр. 667/2016 од 12.12.2016 година, жалбата на Комисијата за верификација на фактите, изјавена против пресудата на Управен суд У-5 бр. 819/2015 од 21.04.2016 година, [[ја отфрлил како недозволена]].
 
 
== Наводи ==
13

уредувања