Силјан Аврамовски: Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][непроверена преработка]
Нема опис на уредувањето
Ознака: Изворно уредување 2017
Ред 31:
 
Аврамовски потоа бил на функцијата '''помошник-началник на Втората управа за спротивставување на меѓународен и внатрешен тероризам''' во Службата за државна безбедност, а по оваа функција тој станал '''Началник на Управата за контраразузнавање''' во [[ДБК]],како и '''помошник Директор за оперативни работи''' на '''Управа за безбедност и контраразузнавање'''.По повеќегодишна работа и напредување во ДБК и УБК, од [[3 февруари]] [[2003]] Аврамовски ја вршел и функцијата '''Директор''' на [[Управа за безбедност и контраразузнавање|Управата за безбедност и контраразузнавање]]. Од [[2 јуни]] [[2004]] до [[17 декември]] [[2004]], Аврамовски бил '''Министер''' за внатрешни работи на Македонија<ref name="МВР" /><ref>{{Наведена мрежна страница|url=http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=32143|title=Сиљан Аврамовски нов министер за внатрешни работи|last=Серафиновиќ|first=Миомир|date=13 мај 2004|publisher=А1|accessdate=2010-02-04}}</ref>. Се служи со [[француски]]от јазик.
 
==Дознај повеќе==
Комисијата за верификација на фактите на ден 03 Октомври 2013 години, неосновано и без никакви докази, донела решение бр. 07-1317/1 со кое утврдува дека лицето Силјан Аврамовски, кое е носител на функцијата началник на Прва управа на ДБК, бил наредбодавател и корисник на информации, во смисла на одредбите од Законот за упределување на услов за ограничување за вршење на јавна функција, пристап на документи и објавување на соработката со органите на државната безбеност.
 
Управниот суд, постапувајќи по тужба изјавена од Силјан Аврамовски на ден 21 Април 2016 година, донел пресуда У-5 број 819/2015 со која тужбата на тужителот ја уважил и решението на комисијата за Верификација на фактите бр.07-1317/1 од 03 Октомври 2013 година, [[ја поништил.]]
 
Вишиот управен суд со решение УЖ-3 бр.667/2016 година од 12 Декември 2016 година, жалбата на Комисијата за верификација издадена против пресудата на Управниот суд У-5 бр.819/2015 од 21 Април 2016 година , [[ја отфрли како недозволена.]]
 
== Наводи ==
13

уредувања