Деловен план: Разлика помеѓу преработките

с
→‎Содржина: Јазична исправка, replaced: постане → стане
[проверена преработка][проверена преработка]
с (→‎Сатири: Јазична исправка, replaced: Веб сајт → Мрежно место, Мрежно местоот → Мрежното место)
с (→‎Содржина: Јазична исправка, replaced: постане → стане)
Подготвувањето на бизнис план вовлекува широк опсег на знаење од многу различни бизнис дисциплини: финансии, менаџмент за човечки ресурси, менаџмент за интелектуална сопственост, менаџмент за синџир на достава, оперативен менаџмент и маркетинг, помеѓу другото. Може да биде олеснително бизнис планот да се разгледува како колекција од под-планови, каде секој под-план е од некоја главна бизнис дисциплина.
 
"...секој добар бизнис план може да помогне истиот да постанестане веродостоен, разбирлив, и привлечен за некој за кој бизнисот е непознат. Пишувањето на бизнис планот не може да гарантира успех, но може да одземе долго време при намалување на веројатностите од неуспех. '
 
==Формати на презентација==