Разлика помеѓу преработките на „Попис на населението во Македонија (2021)“

нема опис на уредувањето
(обновување)
}}
 
'''Попис на населението, домаќинствата и становите во Македонија''' — статистичка операција на територијата на државата која започнала на [[5 септември]] и се очекува да заврши на [[30 септември]] [[2021]] година.<ref>{{cite news |last= |first= |date= |title=Започна Пописот 2021! |url=https://popis2021.stat.gov.mk/%D0%90%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%9F%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D1%82-20212I/ |work=Попис 2021 - Државен завод за статистика |location= |date=5 септември 2021 |access-date=5 септември 2021}}</ref>
 
Пописот првенствено требало да се реализира во април 2020 година, но потоа бил презакажан за април 2021 година, па повторно презакажан за во септември.
 
Од 1 март започнало и самопопишувањето на [[Македонска дијаспора|дијаспората]] преку веб-апликација на [[Државен завод за статистика|државниот завод за статистика]].
 
== Наводи ==