Разлика помеѓу преработките на „Попис на населението во Македонија (2021)“

обновување
(обновување)
{{актуелност}}
{{Инфокутија попис
| име = Попис на населението, домаќинствата и становите во Македонија
| претходна_година = 2011
| претходен_попис = Попис на населението во Македонија (2011)
| датум = ''15 априлсептември 2021''
| следна_година = ''следен''
| следен_попис =
}}
 
'''Попис на населението, домаќинствата и становите во Македонија''' — статистичка операција на територијата на државата, планиранакоја да започне назапочнала [[15 априлсептември]] и се очекува да заврши на [[2130 априлсептември]] [[2021]] година.<ref>{{cite news |last= |first= |date= |title=ПописЗапочна одПописот 1 до 21 април - иселените над една година не се резиденти2021! |url=https://wwwpopis2021.dwstat.gov.com/mk/%D0%BF90%D0%BEBA%D0D1%BF82%D0%B8%D1%81-%D0%BEB2%D0%B4-1-%D0%B4BD%D0%BE-21-%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB-%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-B8/%D0%BD97%D0%B0%D0%B4-BF%D0%B5BE%D0D1%B487%D0%BD%D0%B0-%D0%B39F%D0%BE%D0%B4BF%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BDBE%D1%82%D0%B8-20212I/a-56128096 |work=DWПопис 2021 - Државен завод за Македонијастатистика |location= |date=45 јануарисептември 2021 |access-date=195 јануарисептември 2021}}</ref>
 
== Наводи ==