Разлика помеѓу преработките на „Специфичен топлински капацитет“

Одбиени последните 3 промени (од Doni12345) и ја поврати преработката 3115272 на Addbot
Ознака: Отповикано
(Одбиени последните 3 промени (од Doni12345) и ја поврати преработката 3115272 на Addbot)
Ознака: Рачно отповикување
 
 
:<math>{c}={\Delta Q \over m \Delta T}</math>
 
Во [[SI]] специфичната топлина се изразува во единицата [[џул на килограм по келвин|Ј/(kg·K)]].