Разлика помеѓу преработките на „ПОУ „Маца Овчарова“ - Велес“

Бришење на "Прослави.jpg", беше избришана од Заедничката ризница од страна на Fitindia поради: per c:Commons:Deletion requests/Files uploaded by Lili Arsova.
(Бришење на "ПОУ„Маца_Овчарова“.jpg", беше избришана од Заедничката ризница од страна на Fitindia поради: per [[:c:Commons:Deletion requests/Files uploaded by Lili Arsov)
(Бришење на "Прослави.jpg", беше избришана од Заедничката ризница од страна на Fitindia поради: per c:Commons:Deletion requests/Files uploaded by Lili Arsova.)
}}
'''ПОУ „Маца Овчарова''' — [[Велес]] е деветгодишно училиште со основна дејност – воспитно-образовна дејност за деца со посебни образовни потреби, во кое наставата се изведувa на македонски јазик и кирилско писмо. Функционира во заедничка зграда со ООУ„Панко Брашнаров“ и е препознатливо по својата хуманитарна мисија и алтруизам.
 
[[Податотека:Прослави.jpg|алт=ПОУ„Маца Овчарова“ Велес|мини|ПОУ„Маца Овчарова“ Велес]]
 
== Основање и развој ==