Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Заштита на личните податоци“

с
→‎Уредување на проектите: Јазично подобрување, replaced: интернет услужник → семрежен услужник
с (Јазична исправка, replaced: провајдер → услужник (2))
с (→‎Уредување на проектите: Јазично подобрување, replaced: интернет услужник → семрежен услужник)
 
::Уредниците кои користат поштенски опслужувач на некое претпријатие од дома или се конектирани преку DSL или кабелска интернет врска се лесно препознатливи по нивната IP-адреса; во тој случај можат да бидат лесно препознаени сите придонеси на разни проекти направени од таa IP. Користењето на корисничко име е подобар начин на заштита на приватноста во оваа ситуација.
::Ненајавените регистрирани корисници и нерегистрираните корисници:
::Корисниците кои не се најавени можат да бидат препознаени преку мрежната IP-адреса. Зависно до конекцијата, IP-адресата може да биде следена до голем интернетсемрежен услужник на услуги или поспецифично до училиште, место на работа или дом. Можно е да се искористи оваа информација во комбинација со други информации, вклучувајќи го стилот на уредување и нагодувањата, за целосно да се препознае авторот.
 
=====Дискусии=====