Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Заштита на личните податоци“

с
Јазична исправка, replaced: провајдери → услужници
с
с (Јазична исправка, replaced: провајдери → услужници)
{| style="width:100%; border:1px solid #060; background:#dfd;"
|-
| style="width:20%; text-align:left; font-size:90%" | ←[[m:WM:PAG|Начела и напатствија на Фондацијата Викимедија]]
| style="text-align:center" | '''Заштита на личните податоци'''
| style="width:20%; text-align:right; font-size:90%" |
# Кога е потребно за истрага на поплаки за злоупотреба;
# Кога информацијата е поврзана со преглед на страници од бот и неговото расејување е потребно за да се илустрираат или решат технички прашања;
# Ако корисникот вандализира статии или упорно се однесува на штетен начин, тогаш податоците можат да бидат издадени до провајдерот на службата, пренесувачот или друг ентитет од трета страна кој може да помогне во пронаоѓање на IP блокови или да помогне со формулација на поплака до релевантните провајдериуслужници на интернет служби (ISP);
# Кога е разумно потребно да се заштитат правата, безбедноста или сопственоста на Фондацијата Викимедија, нејзините корисници или јавноста.