Разлика помеѓу преработките на „Градско“

Одземени 77 бајти ,  пред 1 месец
Одбиена последната промена (од 92.53.22.186) и ја поврати преработката 4437669 на Bjankuloski06
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување Отповикано
(Одбиена последната промена (од 92.53.22.186) и ја поврати преработката 4437669 на Bjankuloski06)
Ознака: Рачно отповикување
 
 
* '''Постари доселеници:''' ''Димовци'' (Долно Маало, 2 к.), дошле на чифлик на почетокот на {{римски|19}} век; ''Крстевци'' (Горно Маало, 1 к.), дошле од [[Виничани]] на средината на {{римски|19}} век и ''Левовци'' (Долно Маало, 1 к.), дошле од Виничани на средината на {{римски|19}} век.
* '''Понови доселеници:''' ''Темелковци'' (Долно Маало, 1 к.), дошле од [[Долно Чичево]] околу 1860 година; ''Станковци'' (Долно Маало, 1 к.), доселен извесен Нацо од [[Курија|Турска Курија]] околу 1865 година; ''Коцевци'' (Горно Маало, 1 к.), дошле од [[Паликура]] околу 1874 година; ''Соколовци'' (Горно Маало, 1 к.), дошле од Долно Чичево околу 1888 година; ''Димитријовци'' (Горно Маало, 1 к.), дошле од [[Свеќани]] околу 1895 година; ''Јовановци'' (Горно Маало, 1 к.), доселен извесен Диме од [[Грнчиште]] околу 1896 година; ''Коловци'' (Горно Маало, 1 к.), дошле од Паликура околу 1898 година, а претходно живееле во Курија, Камен Дол и Мрзен Ораовец; ''Андовци'' (Долно Маало, 1 к.), дошле од Курија околу 1903 година; ''Науновци'' (Долно Маало, 1 к.), дошле од [[Џидимирци (Неготинско)]] околу 1905 година; ''Ставровци'' (Долно Маало, 1 к.), дошол извесен Трајче од [[Марена]] околу 1911 година и ''Маѓаровци'' (Горно Маало, 1 к.), дошол извесен Андреја од Долно Чичево околу 1915 година, а по потекло од Дојран. Извесни Петрушеви во средината на 20от век
 
== Општествени установи ==